Κλιμάκιο Συναγωνιστών της Τ.Ο Κιλκίς, έδωσαν το παρών στην Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2013. 
Φέτος η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς μας κάλεσε επίσημα, σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις καθώς και στην κατάθεση στεφάνων. 
Αρνηθήκαμε να καταθέσουμε το στεφάνι μας, πάνω στα στεφάνια που κατέθεσαν εκπρόσωποι του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. 
Αρνηθήκαμε να λάβουμε θέσεις εκεί οπού ο Τελετάρχης όρισε, ανάμεσα σε αριστερούς ψευτοεπαναστάτες και δεξιούς ψευτοπατριώτες. 
Σταθήκαμε στον χώρο σύνταξης και προετοιμασίας των τμημάτων, εκεί που οι γονείς των παιδιών και οι στρατιώτες μας, ετοιμάζονταν για την παρέλαση τους. Τους χειροκροτήσαμε, φωνάξαμε τα συνθήματα μας, εισπράξαμε χαμόγελα και ικανοποίηση για το ότι κάποιο κίνημα πήγε να τιμήσει και όχι να αμαυρώσει την παρέλαση. 
Είναι ξεκάθαρο ότι τα κέντρα που ήταν ενάντια σε παρελάσεις, βρήκαν την ευκαιρία και πατώντας σε ψεύτικες δικαιολογίες, που έχουν την μορφή κοινωνικών διαμαρτυριών, να προσβάλουν Ήρωες θυσιασμένους και μικρά παιδιά που παρελαύνουν. Εμείς εδώ στο Κιλκίς το παιχνίδι τους δεν θα το παίξουμε και θα αναγκάζονται πάντα να στέλνουν τα κοριτσάκια με τα κινητά τους να κάνουν κρυφά, με το φτωχό μυαλό τους, ρεπορτάζ.

Ασχημη εντύπωση έκανε οτι ούτε έναν λόχο ολόκληρο δεν έστειλαν στην παρέλαση. 


       Ακολούθησαν ομιλίες από μέλος του Μετώπου Νεολαίας σχετικά με την επανάσταση του 1821 αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας. 
Απο τον Γραμματέας της Ν.Ε Κιλκίς του κινήματος μας σχετικά με τους συμβολισμούς της επανάστασης και η συνάφεια με την επαναστατική και υπερήφανη αντίσταση του κινήματος μας στην πλήρη υποδούλωση. Αναφορά έγινε επίσης και στην διάλυση της Κύπρου μας, άσχετα πλέον με το αν θα πει ΝΑΙ ή ΌΧΙ.