Ο βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Τσακαλώτο για το κατά πόσο είναι έτοιμη η Εθνική οικονομία για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης.

Ο Συναγωνιστής σημείωσε ότι ολοένα και πληθαίνουν σε διεθνές επίπεδο οι απόψεις οικονομικών και κρατικών παραγόντων και φορέων σχετικά με ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η έλευση αυτού του ενδεχομένου θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες σε όλη την υφήλιο, αλλά κυρίως στην Ελλάδα και ρώτησε κατά πόσο είναι προετοιμασμένη η Εθνική Οικονομία.
Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε με κυνισμό πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως η κυβέρνηση δίνει την… μάχη της (μνημόνια, φορομπηχτικές πολιτικές, ασφυκτικά και εθνοκτόνα οικονομικά μέτρα) για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη! Μάλιστα ο Τσακαλώτος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: “Αν διαλυθεί η Ε.Ε. αυτοί που θα ωφεληθούν δεν θα είναι οι εργαζόμενοι και τα κατώτερα στρώματα, αλλά θα επωφεληθούν οι δυνάμεις του ακραίου δεξιού εθνικισμού και λαϊκισμού και θα επιτρέψουμε στην δεκαετία του ’30”.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής από την πλευρά του επισήμανε πως το σενάριο κατάρρευσης της Ευρωζώνης είναι υπαρκτό και ότι πρέπει η Χώρα να προετοιμαστεί με επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή, ώστε να επιτύχει την Εθνική αυτάρκεια.
Αντιθέτως η υποτακτική στους διεθνείς τοκογλύφους κυβέρνηση κρατά την Ελλάδα έρμαιο και υπηρέτη των συμφερόντων των Βρυξελλών.