Εχθές στις 10/05/2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ(γραφείο τύπου της ΝΔ) ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων δήλωσε πως η αύξηση των τιμών των καυσίμων δεν οφείλεται σε έλλειψη ή στον πόλεμο. Οι τιμές των καυσίμων, δήλωσε, ανεβαίνουν λόγω αισχροκέρδειας.

Οπότε έχουμε αυξημένες τιμές στα καύσιμα που συνεπάγεται αυξημένες τιμές και στο ηλεκτρικό ρεύμα, μιας και η ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμών έχει να κάνει με την αύξηση του κόστους παραγωγής της ενέργειας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιδόματα « Σοβιετικού » τύπου για καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα με δανεισμό του Ελληνικού Κράτους. Να δώσει, με λίγα λόγια, επιδόματα ψίχουλα, στους Έλληνες πολίτες από τις δικές τους τσέπες, την ώρα που τα χρήματα για τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα μπήκαν στις τσέπες αυτών που αισχροκερδούν στις πλάτες όλων, ως σύγχρονοι μαυραγορίτες. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ενώ οι επώνυμοι και ανώνυμοι διαδικτυακοί λογαριασμοί της Νου Δου προσπαθούσαν να μας πείσουν επί μέρες για την δικαιολογημένη αύξηση των τιμών και το δίκαιο της επιβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, έσπευσαν να πανηγυρίσουν μετά το διάγγελμα του Μητσοτάκη για τα επιδόματα και επιστροφές ψίχουλα.
Γιατί άραγε πανηγυρίζουν που ο Πρωθυπουργός επιστρέφει δικαίως χρεωθέντα χρηματικά ποσά; Ή έκαναν λάθος εκτίμηση πριν και δικαιολογούσαν κάτι άδικο ή πέτυχε η « Δουλειά » του να πάνε εκατομμύρια σε φίλους και γνωστούς εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων με αντάλλαγμα «ψίχουλα» στις τσέπες των πολιτών.

Όπως και να έχει οι ψηφοφόροι της Νου Δου με την ψήφο τους σε εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, βιομηχάνων και εφοπλιστών, καθόρισαν μια πραγματικότητα που ήμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ζήσουμε.

Η αντιλαϊκή πολιτική της Νου Δου συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει, όπως δεν θα σταματήσει και η αντεθνική πολιτική που χαράσσουν Μητσοτάκης – Δένδιας για να εξυπηρετήσουν την μεταξύ τους κόντρα για την ηγεσία της Νου Δου.
Όποιος και να ήταν στην ηγεσία της Νου Δου όμως θα εφάρμοζε ακριβώς την ίδια πολιτική που δεν είναι συνεπής ως προς τις προεκλογικές δηλώσεις και δεσμεύσεις αλλά είναι απόλυτα συνεπής με την Ιδεολογική της υπόσταση, αυτή των Φιλελευθέρων της Ευρώπης και της Αμερικής(ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ) και ανήκουν στην νέα μεγάλη « Οικογένεια » των Λϊμπεραλς όπως και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα στελέχη και οι βουλευτές της Νου Δου το γνωρίζουν αυτό, μένει να δούμε πότε θα το κατανοήσουν και οι Έλληνες ψηφοφόροι.
Χ.Χ