Σε ένα γελοίο άρθρο με τίτλο και υπότιτλο που χαλκεύει ειδήσεις και γεγονότα έπεσε το μάτι μου στην διαδικτυακή φυλλάδα πρώτο θέμα, διώκτη του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α , το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει..

[..Νότης Σφακιανάκης: Αφαντος «αετός χωρίς φτερά» εδώ και δύο χρόνια.
Εξαφανισμένος μετά τις περιπέτειες με ΧΑ και ναρκωτικά – Τον γονάτισαν θάνατοι αγαπημένων του προσώπων και ο χωρισμός του..]

Το άρθρο είναι ξεκάθαρα μια ανάθεση εργασίας σε δυο αρθρογράφους επιπέδου «παρατράγουδα» πιθανότατα και λίγο παρακάτω. Οι δυο λοιπόν αυτοί κονδυλοφόροι, σε «εντεταλμένη» υπηρεσία , πάντα, τροφοδοσίας της επικαιρότητας με ανύπαρκτες καταστάσεις δράματος ή διαμάχης (μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βγάζει τους τίτλους που χρησιμοποιούν) προσπαθούν να χτυπήσουν τον Νότη. Ποιοί οι λόγοι;

Ο Νότης από την αρχή της καριέρας του έδειξε μια καλλιτεχνική ανεξαρτησία, επιλέγοντας τραγούδια στο πρώτο του δίσκο, που άλλοι δεν θα τολμούσαν να βάλουν ΟΥΤΕ στον τελευταίο τους.
Διάλεγε με προσοχή τους συνεργάτες του δισκογραφικά αλλά και στην Πίστα και κάποιους από αυτούς τους είχε σαν αδέρφια του, Ανδρικός συναισθηματισμός, που χαλάει την «σούπα» στις απρόσωπες μπίζνες.
Το μεγαλύτερο του ελάττωμα ήταν πως το πρώτο βήμα που κάνει ένας άνδρας που σκέφτεται, είναι να καταλάβει πως κάποιοι του στερούν την ελευθερία, δεν του αρκούσε!
Πέρασε στο δεύτερο βήμα, που είναι η αντίδραση.
Του έβαλαν ταμπέλες και χαρακτήρισαν τον πηγαίο πατριωτισμό του ΩΣ φασιστικό!
Ο ίδιος, αφού κατάλαβε τι του έστησαν και πόσο θα πληρώσει καλλιτεχνικά για αυτές του τις δηλώσεις, ΔΕΝ έτρεξε να ανασκευάσει και βγήκε ξανά και πιο δυνατά να δηλώσει δυνατά πως θα αντισταθεί στον περιορισμό της Ελευθερίας μας, όλων μας, όχι μόνο της δικής του, χωρίς να ζητήσει ποτέ αντάλλαγμα γιαυτην του την στάση.
Τα τελευταία χρόνια εκτίει την άτυπη ποινή του που άδικα του επέβαλε το διεφθαρμένο Σύστημα και αυτό πονάει ακόμα περισσότερο τους συκοφάντες! Θέλουν Ανθρωπάκια μετανιωμένα και φοβισμένα να εκλιπαρούν για εξιλέωση και συγχώρεση και ο Νότης δεν τους έκανε την χάρη.
Αυτό τους πονάει περισσότερο τελικά από όλα, ακόμα και τώρα με πολλά καλλιτεχνικά και προσωπικά προβλήματα, τους έχει γραμμένους με (bold) γραμματοσειρά, εκεί που δεν πιάνει μελάνη…

Υ.Γ: Όλα τα παραπάνω ως σκέψεις βασίζονται και σε προσωπικά βιώματα, με μοναδικές συναντήσεις με τον Νότη, στις δημόσιες του εμφανίσεις όπως οι χιλιάδες θαυμαστές του και τίποτα παραπάνω!

Χατζησάββας Χρήστος