Γίνεται συζήτηση τελευταία στο διαδίκτυο, σχετικά με μια πληροφορία – συνομωσία ή όχι λίγη σημασία έχει – που σχετίζεται με την αλλαγή του Όρου Έλληνας σε Ελλαδίτης.
Η αλλαγή ως αλλαγή, βασίζεται στο ότι πλέον στην επικράτεια διαμένουν και εισέρχονται πολλοί αλλοδαποί που αποκτούν ιθαγένεια. Αυτό συμβαίνει κυρίως από το 2015 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ιδεοληπτικά εξυπηρέτησε ως δήθεν ανθρωπιστικό διεθνισμό και συνεχίστηκε με φανατισμό καπιταλιστικό από τους φιλελεύθερους νεοδημοκράτες που έχουν στήσει τεράστιο παιχνίδι διαχείρισης οικονομικών κονδυλίων.
Στην ουσία προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αλλάξουν τον Εθνικό προσδιορισμό των κατοίκων της Ελλάδας, σε γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό ίσως θα έπρεπε να γίνει πριν αποδοθεί η ιθαγένεια. Να είναι Έλληνες οι Έλληνες και οι περαστικοί παράνομοι ας ονομάζονταν όπως ήθελαν.
Το ερώτημα όμως παραμένει.
Ελλαδίτες ή Έλληνες;
Αν αξίζαμε το Έλληνες, για τέτοιο θέμα, δεν θα κάναμε συζητήσεις στο διαδίκτυο.
Χατζησάββας Χρήστος