Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τις παρακολουθήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν από την ΕΥΠ ή από ιδιώτες, με αίτημα ξένων χωρών ή και με εντολή Πρωθυπουργού ή εσωκομματικών αντιπάλων στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι ξεκάθαρο πως κάποια Κέντρα εξουσίας, έφεραν στο προσκήνιο και τελικά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάποιον που δεν γνώριζε κανένας. Εξελέγη Ευρωβουλευτής, γιατί οι περισσότεροι πίστευαν πως ψήφιζαν τον «άλλον Ανδρουλάκη», με αποτέλεσμα το βράδυ των αποτελεσμάτων να αναρωτιούνται οι ΠΑΣΟΚΟΙ που «πήγε» το Μουστάκι.

Τα ίδια Κέντρα, «έριξαν» το Σύστημα(που δεν πέφτει) ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στον πρώτο γύρο που έβγαινε πρώτος ο Μεϊμαράκης και «δούλεψε» άψογα όταν κατάφερε να προηγηθεί ο Μητσοτάκης.

Τα Κέντρα αυτά λειτουργούν πάνω σε κάποια δοκιμασμένα πρωτόκολλα λήψης μέτρων και αποφάσεων ανάλογα την περίσταση. Θέλουν Μητσοτάκη για κεντροαριστερή Φιλελεύθερη, αντι-συντηρητική πολιτική που έχει «προίκα» τους Δεξιούς, χωρίς βέβαια να ξέρει ΚΑΝΕΝΑΣ, Δεξιός, γιατί ψηφίζει την Ν.Δ. Θέλουν,επίσης, Ανδρουλάκη για να μην γιγαντωθεί το ΠΑΣΟΚ, όπως ίσως να είχε γίνει με εκλογή του Α. Λοβέρδου.

Έτσι θα εξαναγκαστούν σύντομα σε μια πολιτική συνεργασία για την συγκυβέρνηση της χώρας, όπως ακριβώς έγινε με Σαμαρά – Βενιζέλο, που ενώθηκαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και καμία αντίδραση δεν υπήρξε γιατί οι ψηφοφόροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκαν μια έλξη, ως γνήσιοι οπαδοί του Βενιζελισμού!

Με την «δήθεν» αποκάλυψη των υποκλοπών προσπαθούν οι Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης, να πάνε κόντρα στις υποδείξεις για συγκυβέρνηση, προβάλλοντας την «φτιαχτή» αντιπαράθεση αυτή σαν ένα «χάσμα» που δημιουργήθηκε στην εκλογική τους Βάση εκατέρωθεν.

Είναι βέβαιο πως θα συρθούν τελικά, ξανά, σε συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ γιατί διαφορετικά έρχεται η Μεγάλη Συγκυβέρνηση που θα συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επιφέρει την διάσπαση όλων των κομμάτων.

Όποια από τις δυο περιπτώσεις συγκυβέρνησης και αν προκύψει, απολύτως καμία αντίδραση από τους ψηφοφόρους τους δεν αναμένεται, δοκιμασμένα.

Χρήστος Χατζησάββας